NA KAUČU by Vedrana Lisica – Ivica Puljak: “Mislio sam da nema šanse da završim fakultet, a kamo li da ću postati znanstvenik, mislio sam da su znanstvenici neki supermeni”

  209

  #LivingRoomSessions NA KAUČU by Vedrana Lisica idu dalje i u 11. epizodi ugošćuju jednog od najvažnijih hrvatskih znanstvenika – Ivicu Puljaka. Splitski fizičar, čiji je tim u CERN-u otkrio Higgsov bozon, što je jedno od najvećih otkrića u fizici posljednjih desetljeća, osim istraživanjem, bavi se i popularizacijom znanosti pa u vrtićima i školama često održava predavanja. Jedan je od vodećih hrvatskih stručnjaka za čestice, a prema vlastitom priznanju, svih 18 godina koliko je trajao pronalazak Higgsova bozona neprestano je mislio na to i radio na tome danonoćno.

  Što zapravo znamo o svemiru, crnoj materiji i energiji? Što se događa s nama kad umremo? Zašto više ne vjeruje u Boga? Što misli o teorijama zavjere? Što misli o Zakonu privlačenja i “Vortexu”? Na ova ali i na niz drugih, osobnijih pitanja Puljak odgovara iskreno, “u glavu”, autentično.

  Zašto misli da živimo u najboljem vremenu i da će društvo u svakom pogledu napredovati te otkud mu taj neiscrpni optimizam pogledajte u utorak, 20.10.2020. u 19 sati na YouTube kanalu NA KAUČU by Vedrana Lisica.

  Pratitelji prvog riječkog podcasta, na Instagramu i Facebooku osim Trailera za nadolazeću epizodu, koji je dostupan na YouTubeu mogu vidjeti i neke druge dijelove nadolazeće epizode.

  Treba reći i kako se NA KAUČU by Vedrana Lisica od listopada emitira i putem pulske TV NOVE, petkom u 21 sat, u skraćenom televizijskom formatu od 25 minuta. Prvu epizodu na TV Novoj, prema dostupnim pogledalo je 36 000 ljudi.

  Prvi riječki podcast NA KAUČU by Vedrana Lisica, od kolovoza kad je krenuo u emitiranje ugostio je već mnoge poznate i manje poznate ljude i njihove priče. Ponekad na kauču sjedi youtuber, ponekad influencerica, ponekad seksologinja i liječnica, a ponekad svima dobro znani glazbenici, voditelji ili novinari (Mrle iz Leta3, Sandro Bastiančić, Nikolina Tomljanović, Ribafish, Davor Jurkotić, Mauro Staraj). U nastavku nas također očekuju brojna zanimljiva imena i teme, pa ako još niste zapratite NA KAUČU by Vedrana Lisica, besplatno se “pretplatite” na YouTube kanal, udobno se smjestite i uživajte (uz) NA KAUČU.

  Komentari