Muškarac u potrazi za suprugom u Oregonskim šumskim požarima nije prepoznao teško ozlijeđenu ženu kao svoju suprugu

54

Čovjek koji je tražio svoju suprugu u stravičnim požarima koji su zahvatili Oregon razgovarao je s teško opečenom ženom samo da bi na kraju shvatio da razgovara sa svojom suprugom. Bila je toliko teško ozlijeđena vatrom da je nije mogao prepoznati. Nažalost, njihov 13-godišnji sin i ženina 73-godišnja majka nisu preživjeli.

Chris Tofte ispričao je priču za Statesman Journal i rekao da je njegovoj supruzi Angeli Mosso, koja je bila odjevena samo u donje rublje, izgorjela kosa, a lice bilo crno od čađe i plamena. Kad joj je rekao da mora pronaći svoju ženu, ona je odgovorila “Ja sam tvoja supruga”. Par se razišao jer nisu shvatili da će se bliži požar tako brzo širiti. Dok se Chris vozio u grad kako bi posudio prijateljsku prikolicu, kako bi prevezao više njihovih svjetovnih dobara, Angela je ostala kod kuće kako bi se organizirala. Kad se Chris vratio, vidio je da je cijelo područje već uništeno.

Angela je prepješačila tri milje prije nego što je na kraju ponovno vidjela Chrisa, gdje je prenijela vijest da je jedina preživjela u obitelji. Posmrtni ostaci dječaka i žene sada su pronađeni. Chris i Angela objavili su izjavu u kojoj kažu: “Naša je obitelj shrvana gubitkom našeg dobrodušnog 13-godišnjeg Wyatta i njegove voljene bake Peggy u požaru Santiam rano ujutro 8. rujna. Wyatt, upravo najslađi dječačić; volio je loviti ribu, igrao je video igre, poput puno djece, vrlo ljubazan, pristojan, dječak. Želimo zahvaliti svom hitnom osoblju i ljudima koji su pomogli u potrazi. Naša obitelj cijeni ljubav i podršku koju smo dobili od svih tijekom ove strašne tragedije. “

Angela ostaje u bolnici gdje se liječi od opeklina i udisanja dima. Požari koji su buknuli širom pacifičkih država Kalifornije, Washingtona i Oregona najveći su zabilježeni, s već više od 3 milijuna hektara već uništenih područja. Ukupno je sada stradalo čak 30 ljudi, a u jezovitim prizorima vidio se ogroman narančasti apokaliptični sjaj koji je visio nad mostom Golden Gate u San Franciscu.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari