Muškarac išao na korona party kako bi dokazao da je koronavirus prevara, zarazio se i umro

143

30-godišnji muškarac koji je vjerovao da je koronavirus prevara i prisustvovao je “korona partyju” umro je nakon zaraze virusom, objavila je bolnica u Teksasu. Muškarac je prisustvovao zabavi sa zaraženom osobom kako bi provjerio je li koronavirus stvaran, rekla je dr. Jane Appleby, glavna medicinska službenica u bolnici Methodist u San Antoniju, gdje je čovjek umro.

Nije rekla kada se zabava održala, koliko je ljudi prisustvovalo ili koliko dugo nakon događaja je čovjek hospitaliziran s Covid-19, bolešću uzrokovanom koronavirusom. Muškarac nije javno identificiran. Doktorica Appleby rekla je da je muškarac rekao svojoj sestri da je prisustvovao na korona partyju. Neposredno prije nego što je umro, pacijent je rekao svojoj sestri: „Mislim da sam pogriješio. Mislio sam da je to prijevara, ali nije.

Doktorica Appleby rekla je da dijeli priču kako bi upozorila druge, posebno u Teksasu, gdje poraste broj slučajeva koronavirusa. U subotu je u državi bilo 8.332 potvrđena slučaja koronavirusa, prema bazi New York Timesa. Do sada je u Teksasu zabilježeno preko 258.000 slučajeva i više od 3200 smrti. Ovakve zabave su “opasne, neodgovorne i potencijalno smrtonosne”, rekao je dr. Robert Glatter, liječnik hitne pomoći u bolnici Lenox Hill na Manhattanu. “Pohađanje takve zabave može biti put do rane smrti, ako ne i kroničnog i neumoljivog umora, bolova u prsima, otežanog disanja i svakodnevnih groznica, ako preživite”, rekao je dr. Glatter.

Izvor: New York Times

Komentari