Mladi polaznici oduševljeni Ljetnom školom anatomije

86
Foto/Teklić.hr

Ljetne škole anatomije koja se od 1. do 5. srpnja održava na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pobudila je veliko zanimanje, pretežito gimnazijalaca i vjerojatno budućih studenata medicine.

Upravo je i namijenjena srednjoškolcima zainteresiranima za ljudsko tijelo, budućim studentima medicine i dentalne medicine te budućim studentima stručnih studija sestrinstva, primaljstva, fizioterapije, radiološke i medicinsko-laboratorijske dijagnostike.

Na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci razgovarali smo s grupom gimnazijalaca riječke Salezijanske klasične gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića, među njima i srednjoškolkom iz Poreča koju su predavanja osobito dojmila.

Ovi mladi zaljubljenici u medicinu oduševljeni su radom i organizacijom Ljetne škole anatomije. U kratko se vrijeme puno toga nauči, predavanja su izuzetno zanimljiva, kažu nam i otkrivaju svoje planove, neki među njima žele specijalizirati kirurgiju.

Najmlađi polaznik Ljetne škole anatomije je Orlando Torre, učenik prvog razreda srednje škole. Teško je bilo ne uočiti ga, upravo zbog majice s likom omiljenog lika iz poznate medicinske dramske TV serije Dr. House.

anatomija2
Foto/Teklić.hr

Oduvijek sam volio medicinu, od malena govorim kako ću postati liječnik, redovito pratim medicinske serije, dr. House jedna je od njih, sve mi je to učvrstilo odluku o medicini kao životnom pozivu“, veli Orlando.

Cilj riječke Ljetne škole anatomije, jedine takve u Hrvatskoj  je upoznati građu ljudskog tijela na najbolji mogući način – uz zanimljiva predavanja i hands-on radionice na kadaverima, izoliranim preparatima i modelima.

U školu su dobrodošli i svi oni kojima je ljudsko tijelo područje interesa i rada. Tako se za Ljetnu školu anatomije odlučila i Štefica Vlahov, učiteljica joge.

„Željela sam produbiti svoje znanje. Iako sam anatomiju prošla nekoliko puta, u ovih sam nekoliko dana puno naučila. Preporučam Ljetnu školu anatomije i drugima, svoj je dolazak najavila i moja rođakinja, po struci medicinsko-laboratorijski tehničar“, kazala nam je Štefica Vlahov.

Pred polaznicima su još dva zanimljiva dana Ljetne škole anatomije, predavanja i radionice na kadaverima svi odlično podnose. Poziv za neke buduće polaznike ove jedinstvene Ljetne škole anatomije je otvoren, prijavite se!

Komentari