Mia Dimšić pomaže napuštenim životinjama: snimila video kojim poziva na udomljavanje i sterilizaciju

77
Štićenici osječkog azila

Mlada pjevačica Mia Dimšić reda uspjeh za uspjehom u svojoj glazbenoj karijeri, a suradnjom s Mrežom za zaštitu životinja pokazala je da, osim lijepoga glasa i stasa, ima i lijepo srce. Pokraj gustog rasporeda i snimanja novog spota, pronašla je vrijeme i za pomoć onima najranjivijima – napuštenim životinjama.

U simpatičnom videu progovorila je o nužnosti udomljavanja životinja i načinu na koji možemo iskorijeniti problem napuštenih životinja u Hrvatskoj, a to je uvođenje obavezne trajne sterilizacije.

Osječanki su se u spotu pridružili i četveronožni sugrađani, odnosno stanovnici osječkog azila koji vodi Udruga Pobjede, jedna od 30 udruga sjedinjenih u Mreži za zaštitu životinja, koje od ožujka ove godine intenzivno rade na kampanji “Ili žmiriš ili si za kastraciju”. Glavni cilj kampanje je edukacija javnosti o nužnosti propisivanja obavezne sterilizacije od strane gradova i općina kako bi se u riješio problem nastajanja neželjenih životinja.

Napušteni psi u osječkom azilu

“Samo Osječki azil na skrbi ima više od 200 napuštenih pasa”, rekla je Mia i pozvala sve da podrže kampanju “koja potiče kastraciju i udomljavanje kako bi što manje životinja bilo na ulici i nezbrinuto”. Iako ne govore ljudskim jezikom, četveronožni akteri spota odlučili su vrtjeti repom više nego inače i pozvati sve potencijalne udomitelje da ne kupuju, nego udomljuju životinje te pokažu kako život uistinu nije siv, što im je Mia došapnula.

Udruge Mreže za zaštitu životinja svakodnevno skrbe o tisućama napuštenih životinja, dok im domove i skloništa redovito pune neodgovorni skrbnici koji ne kastriraju svoje životinje, već se njihovih potomaka rješavaju napuštanjem, iako je postupak trajne sterilizacije jednokratan, dostupan u svakoj veterinarskoj ambulanti i ima zdravstvene prednosti.

Samo prošle godine 30 udruga spasilo je živote gotovo 5000 pasa i mačaka, a sada je red da odgovornost preuzmu i ostali. Upravo zato Mia poziva građane da šalju e-mailove svojim gradovima i općinama s molbom da uvedu obaveznu sterilizaciju i tako riješe uzroke problema, spriječe patnju životinja, a pritom i uštede novac lokalnoj zajednici, koji će se moći umjesto na napuštene životinje trošiti na, primjerice, izgradnju vrtića ili dječjih igrališta.

Komentari