Ovogodišnji spektakl dodjele Zlatnog globusa biti će najviše upamćen po emotivnom govoru zahvale koji je dirnuo svijet, ali i oštroj kritici upućenoj novom američkom predsjedniku.l

Naime, Meryl Streep, u svom strastvenom govoru otvoreno je kritizirala Donalda Trumpa kazavši kako su danas najocrnjenije skupine u američkom društvu Hollywood, stranci i mediji: “Što je Hollywood danas? Masa ljudi s drugih područja. Hollywood je prenatrpan strancima i ako nas sve izbacite, nećete imati što za gledati osim nogometa i borilačkih vještina, koje nisu umjetnost”, rekla je.

Upozorila je na anomalije koje vladaju unutar društva te se tijekom svog šestominutnog govora prisjetila i Trumpovog izrugivanja novinaru s invaliditetom Sergeju Kovaleskom kojega je nazvao “jadnikom.” “Srce mi se slomilo kad sam to vidjela, još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. To daje dozvolu drugima da se ponašaju jednako”, kazala je glumica.

“Kada moćni koriste svoj položaj kako bi maltretirali druge, gubimo svi”, zaključila je Streep, a njezin govor se brzo proširio društvenim mrežama.