Međunarodni dan strvinara u centru Beli na otoku Cresu – Već danas, kroz izložbu na Korzu upoznajte priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima

166
Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove (foto: Želimir Gržančić)

Prva subota u mjesecu rujnu obilježava se kao Međunarodni dan strvinara (International Vulture Awareness Day – IVAD).

Ove godine Javna ustanova „Priroda“, Zoološki vrt grada Zagreba i Udruga BIOM uz podršku Grada Rijeke i TZ grada Cresa u Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove u Belom, na riječkom Korzu i u zagrebačkom Zoološkom vrtu obilježavaju ovaj dan kroz prigodni program.

Zainteresirani  mogu  sudjelovati u nekoj od aktivnosti, poslušati prigodno predavanje, pogledati kratki film i izložbu ili sudjelovati na kreativnim radionicama koje su namijenjene djeci. Ovo je ujedno i poziv da posjete Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu i zagrebački Zoološki vrt, u subotu i nedjelju (7. i 8. rujna) i tako obilježe Međunarodni dan strvinara i  nauče mnogo zanimljivih činjenica o strvinarima, posebice bjeloglavim supovima te podrže napore u očuvanju bjeloglavih supova u Republici Hrvatskoj!

U subotu 7. rujna u zagrebačkom Zoološkom vrtu, od 11 do 16 sati, u neposrednoj blizini volijere u kojoj su bjeloglavi supovi održat će se edukativni kutak o strvinarima, kreativna radionica (izrada kljuna, „ogrlice“ i krila) i „Zeleno kino“ – prikazivanje filma „Na nebu orli – priča o kvarnerskim bjeloglavim supovima“ u edukativnom centru.

Već danas na riječkom Korzu  otvara se izložba na otvorenom „Na nebu orli – priča o kvarnerskim bjeloglavim supovima“ i ostaje otvorena do 10. rujna.

U Centru za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli  na otoku Cresu 7. i 8. rujna (subota i nedjelja), od  10 do 18 sati organizirani su Dani otvorenih vrata, ulaz i obilazak izložbi za sve je posjetitelje besplatan.

Komentari