Mate Rimac vodi nas u šetnju kroz tvornicu električnih automobila

60

Rimac Automobili tvrtka je koja svojom proizvodnjom električnih automobila postiže velike uspjehe, a i suradnje s velikim svjetskim automobilskim kompanijama.

Nedavno je objavljena suradnja Rimca s grupom Hyundai, a prošle godine u suradnji s Camel grupom pokrenuli su izgradnju tvornice u kineskom Xiangyangu.

Izvršni direktor Camela Liu Changlai u petak je poslije sastanka u zagrebačkom gradskom poglavarstvu rekao da će kineska tvrtka još pojačati suradnju s Rimcem.

U tvornici Rimac Automobila u Svetoj Nedjelji radi oko 550 ljudi, od toga i stručnjaci iz svijeta. Kako je raditi u tvornici Mate Rimac odlučio je pokazati javnosti preko videa koje postavlja na Youtube kanal.

Izašao je i treći dio njegovog provoda po tvornici, u kojem nas provodi kroz dizajn, R&D i produkciju. U videu se prikazuje koliko promišljanja i rada je potrebno za dizajn i inženjerstvo automobila za globalno tržište.

To je treći od ukupno četiri šetnja kroz tvornicu koje će Rimac objaviti. U drugoj nas Mate vodi u uvid u izradu kompozita i bojanje, sastavljanje i testiranje baterija te na mjesto gdje se svi dijelovi spajaju, a to je montaža vozila.

Tu je i prva epizoda đira kroz tvornicu Rimac Automobila, od ukupnih četiri, a posljednje, četvrto izdanje očekuje se uskoro.

 

Komentari