“Mars je solidno mjesto za umrijeti”, “Bolje za nas da se nalazimo u videoigri” i druge “lude” izjave Elona Muska

25
Photo: Instagram @elonmuskk

Osnivač Tesle i SpaceX Elon Musk poznat je po svojem osebujnom pogledu na svijet i svemir. Ovo su neke njegove izjave o svemu, od Marsa do umjetne inteligencije.

1. Počet će slati ljude na Mars do 2024. godine

Musk vjeruje da se može dobro živjeti na Marsu. Rekao je da tamo očekuje svega, “od ljevaonice željeza do pizzerije.”

2. Svatko tko kreće na prvi put na Mars mora biti spreman na smrt

“Prvo putovanje na Mars bit će vrlo opasno. Rizik od pogibelji bit će velik. Nema spora oko toga”, rekao je. No nakon toga je izjavio da smrt u svemiru nije tako loša stvar. “Mislim da ako biste trebali birati mjesto gdje ćete umrijeti, Mars je onda solidan izbor.”

3. Ekvivalenti dvaju sunca

Musk je jednom rekao da udaranje Marsa termonuklearnim oružjem može zagrijati planet i stvoriti ekvivalent dvaju sunca nad polovima planete.

4. Mi smo likovi videoigre druge napredne civilizacije

Kad ne raspravlja o Marsu, Musk iznosi teorije o svijetu u kojem živimo. Iznio je teoriju o simulaciju, prema kojoj su naši životi “projekt” napredne civilizacije. Naš život funkcionira kao videoigra, a svatko od nas je jedan lik u igri.

5. Bolje da je istina da smo u simulaciji…

Musk je na prethodnu izjavu nadodao da je bolje za nas da se nalazimo u simulaciji jer tako napredna civilizacija drži sve pod kontrolom, a da nismo, došlo bi do kaosa.

6. Oprezno s umjetnom inteligencijom

“Moramo biti vrlo oprezni s umjetnom inteligencijom”, rekao je 2014. godine, “sve više sam sklon razmišljanju da bi trebao postojati regulatorni nadzor, možda na nacionalnoj i međunarodnoj razini, samo kako bismo bili sigurni da ne možemo učiniti nešto vrlo glupo. Umjetnom inteligencijom prizivamo demona. ”

 

 

Komentari