Marišćini izdana okolišna dozvola na 30 godina! Ogorčeni mještani zvali inspekciju, pisali čak i Plenkoviću…

51

Dana 8. kolovoza izdana je okolišna dozvola za ŽCGO Marišćina na 30 godina, na što su mještani žestoko reagirali. Uputili su pismo ministarstvu, a onda i premijeru koji je nedavno boravio u Opatiji.

Nakon ponovnog nesnosnog smrada mještani su pozvali inspekciju, no je li se odazvala?

“Poštovani g. Ministre Ćoriću,

večeras se Marčeljima opet širio nesnosan, užasan smrad. Mještani su zvali 112, dežurni operateri rekli su da su pozvali inspekciju da izvrši uviđaj. Nekolicina mještana skupila se ispred centra kako bi tu istu inspekciju i dočekala. Ujedno smo ponovo uputili poziv prema broju 112 za provjeru da li je inspekcija na putu.
Nažalost nitko nije došao, jer nikoga nije briga i nitko nas ne uzima za ozbiljno. Jer mi smo problem i pretpostavljam da smo Vam već dosadni. Da podsjetim, riječ je o centru za kojeg ste upravo jučer izdali novu okolišnu dozvolu. BRAVO!
Problem Marišćine nije rješen, dođite osobno ili dajte nalog da se centar zatvori.
To ste javno i obećali!! Funkcija koju obnašate iza sebe nosi odgovornost i pravo na ovu jedinu i ispravnu odluku”, stoji u pismu Ministarstvu. 

Mi cekamo inspekciju!!

Objavljuje Davorka SimčićPetak, 9. kolovoza 2019.

Nakon oglušavanja Ministarstva mještani se nisu predali, već su poslali pismo i premijeru Plenkovću. Pozvali su ga da iz Opatije svrati u Marišćinu na kavu, ako je uopće bude mogao neometajuće piti kao u Opatiji.

“Poznato je da ste na godišnjem odboru, tu u blizini u Opatiji.Tu u blizini živim i ja i puno ljudi, djece koji se guše u smradu Marišćine. I ja sam na godišnjem odmoru također, a jučer navečer sam skupa s nekolicinom mještana večer provela ispred centra za gospodarenjem otpadom. Zašto? Jer nas je gušio nesnosan smrad!!!Disati se nije dalo! Upravo za ovaj centar je MZOIE prije dva dana izdao novu okolišnu dozvolu???
Za što? Za SMRAD!!! Za kriminal! Jer ovo nije ništa drugo!!!
Ministar Tomislav Ćorić prepoznao je ( ha, tako je bar rekao?) u 2 mjesecu problem i obećao je zatvaranje ako se smrad ne riješi. Smrad se nije riješio! Želite li u Vašoj vladi ministra koji se ne drži riječi? Ministri su Vaš odraz!
Izvinite na tonu, ali iza mene i mnogih drugih mještana neprospavana je noć!!
Pozivam Vas da odvojite nekoliko trenutaka Vašeg GO i dođete k nama na razgovor. Može i na kavu. Kratko ćemo Vas upoznati s problematikom”, glasi pismo premijeru. 

Smrad i smeće građanima nije problem samo na Marišćini, već i u cijeloj Rijeci. Stoga je pokrenuta facebook stranica Dnevna doza riječkog nereda kojoj je cilj “da će netko velikodušno i pristojno pozvati i gospodu koja radi za razna komunalna poduzeća, pa da im na demokratski i pristojan način podijelimo feedback iliti ga povratnu informaciju o njihovom (ne)radu”, stoji u opisu idejnog začetnika, koji poziva Riječane da dijele fotografije smeća po gradu.

Objavljuje Livio DefranzaČetvrtak, 8. kolovoza 2019.

 

Komentari