Madžukuć pobijedio Modrića na Gem Setu i tako odnio pobjedu, s klube ih bodrili Dalić i Kolinda

33

Završilo je prvo izdanje humanitarnog teniskog turnira Gem Set Hrvatska, koji je posjetilo više od 2000 posjetitelja koji su stigli na SRC Šalata, a brojni gledatelji prijenos uživo pratili su putem malih ekrana. Pozivu Marina Čilića odazvala su se trenutno najveća imena hrvatskog sporta. Nakon napetih polufinalnih i finalnog meča, doznao se i sportski pobjednik turnira Gem Set Hrvatska. Mario Mandžukić te mladi hrvatski tenisač Patrik Jurina pobijedili su Marina Čilića i Luku Modrića u vrlo zanimljivom i napetom finalnom meču s rezultatom 11:9.

Lovro Zovko i Ivan Klasnić, Jelena Kostanić Tošić i Lovre Miloš, Mate Pavić i Andrej Kramarić, Tena Lukas i Marijo Možnik, Ivan Dodig i Dario Šarić, Franko Škugor i Dejan Lovren, Nikola Mektić i Valent Sinković, Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić parovi su koji su sudjelovali u sportskom dijelu turnira i koji su svojim teniskim vještinama itekako iznenadili gledatelje. Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a parove su s klupa bodrili i Anja Konjuh,
Dina Levačić, Sara Kolak, Mario Ančić, Martin Sinković te brojni drugi. Svi su oni pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se satima s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

“Neizmjerno sam ponosan i sretan nakon svega. Zaista je neopisiv osjećaj bio igrati ovdje pred toliko gledatelja, u pravoj sportskoj ali i plemenitoj atmosferi. Još jednom moram zahvaliti svim sportašima koji su bez imalo zadrške prihvatili poziv i odvojili vrijeme u svojim pretrpanim rasporedima da zajedno napravimo nešto ovako. Ovo je tek početak projekta Gem Set Hrvatska i vjerujem da ćemo s godinama promijeniti i uveseliti živote brojnoj djeci, a uz to, uz naše vjerne partnere kojima ovom prilikom također želim zahvaliti, rasti i kao projekt i kao Zaklada“, izjavio je Marin Čilić.

U ovom su turniru ipak su pravi pobjednici plemenitost i djeca OŠ Tordinci iz Vukovarsko- srijemske županije. Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za gradnju modernog multifunkcionalnog sportskog igrališta u Osnovnoj školi Tordinci iz Vukovarko-srijemske županije, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu.

gem set 2019 hvala marine

Iz prvih su redova projekt podržali i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar turizma Gari Cappeli, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević sa svojim suradnicima, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, izbornik Zlatko Dalić, Tin Srbić, Duje Čop, Dubravko Šimenc te brojni drugi, a za pozitivnu atmosferu te zanimljivo komentiranje mečeva koji su zabavljali i nasmijavali i same sportaše, bio je zadužen voditeljski par Tarik Filipović i Luka Bulić.

gem set kolinda

Komentari