Ovoga vikenda svi na plažu! Temperature i do 30°C

83

Temperature posljednjih dana podsjećaju na ljetne, a ovo, za travanj iznadprosječno toplo vrijeme, potrajat će još nekoliko dana. Posebno toplo bit će za vikend kada će temperature još rasti.

Iznadprosječno toplo bit će i na kopnu i na moru, a najniže jutarnje temperature već su u četvrtak bile oko 20 °C, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.  Još toplije je danas – u petak ujutro najtopliji je Šibenik gdje je izmjereno 25°C u 10 sati, u Dubrovniku i Senju tek jedan stupanj manje – 24°C, dok se Split i Rijeka griju na 23 °C.

Do kraja dana bit će sunčano i toplo. Na kopnu će puhati vjetar slab, a na Jadranu mjestimice umjerena bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C, uz obalu ponegdje i viša. Subota i nedjelja bit će još koji stupanj toplije, stoga s pravom možemo pomisliti da je ljeto stiglo u travnju. Iako temperature mora zasad ne prelaze 17 °C, vjerojatno će biti i onih koji će prvo ovogodišnje osvježenje potražiti u moru.

I u ostatku Europe ovoga vikenda bit će iznadprosječno toplo – u dijelovima Njemačke i Nizozemske temperature zraka dosežu čak 29 °C, dok je u Parizu danas zabilježeno 30 °C, javlja britanski Wheather Online. To je desetak stupnjeva više no što bi trebalo biti u ovo doba godine.

Vrijeme u Europi

Temperature u travnju u mnogim će dijelovima Hrvatske vjerojatno biti rekordne, pa bi ovaj mjesec mogao postati jedan od najtoplijih u povijesti.

Komentari