“LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače” u subotu u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i parku Nikole Hosta

99

Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na večernji program LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače koji se održava u Rijeci, 7. rujna 2019. (subota), s početkom u 19 sati. Noć sova ušara organizira se u sklopu projekta LIKE – Living on the Karst Edge, s namjerom prenošenja najnovijih spoznaja vezanih uz vrste obuhvaćene projektom, posebice sovu ušaru, no posjetitelji će doznati više i o drugim vrstama koje žive na stijenama kraškog ruba i dijele ovo zanimljivo stanište.

LIKE–ajmo i ostale noćne letače
Međunarodni noć šišmiša
obilježava se svake godine u više od 30 zemalja potpisnica Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS). Usmjerena je edukaciji šire javnosti o biologiji šišmiša, njihovom životnom prostoru, razlozima ugroženosti i važnosti zaštite, budući da su mnoge od 45 europskih vrsta šišmiša danas ugrožene.

like šišmiš

U 19 sati na progamu su edukativne radionice za djecu i nagradna igra LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače.

U 20 sati održat će se predavanje LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače, a u 20,30 sati vođena zvučno-scenska potraga za noćnim letačima u parku Nikole Hosta.

Tijekom edukativnih radionica, posjetitelji će istražiti i otkriti razne muzejske predmete i preparate vezane uz noćne letače. Također će moći sudjelovati i u edukativnoj (ujedno i nagradnoj) igri Muzejska potraga za noćnim letačima u kojoj će otkriti tajnovite zanimljivosti.

U večernjim satima će se održati zanimljivo predavanje o vladarima noćnog neba s naglaskom na sove, šišmiše i kukce.

Nakon sumraka, posjetitelje očekuje vođena zvučno-scenska šetnja parkom nadomak Muzeja gdje će upoznati letače koji žive na našem području.
Otkrit ćemo zašto su uopće neke životinje aktivne noću, kako se i zašto glasaju, na koji način proizvode zvukove i slično.
Program se 7. rujna od 19 sati odvija u Muzeju i obližnjem parku, a namijenjen je djeci, mladima, odraslima, obiteljima, široj javnosti i zaljubljenicima u prirodu

Uz djecu nužna je prisutnost roditelja/pratitelja tijekom cijelog programa (jedne osobe)!
Program je besplatan, te nije potrebna najava dolaska.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radionice i predavanje će se održati u Muzeju, ali će izostati vođena šetnja parkom. Voditelji su djelatnici Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

 

Komentari