Leona Popović dio je hrvatske skijaške reprezentacije koja putuje na Zimske olimpijske igre u Peking!

243

U petak 28. siječnja u 16 sati TIC Mrkopalj organizira ispračaj svoje sumještanke skijašice Leone Popović koja će biti jedna od hrvatskih skijašica na Zimskim olimijskim igrama Beijing /Peking 2022.  Leona je djetinjstvo provela na Čelimbaši, Tršću i  Bjelolasici te kao članica Ski kluba Rijeka kasnije i na Platku. Leona će se natjecati u veleslalomu i u slalomu, a utrke su na rasporedu 7. i 9. veljače, kad će Hrvatska navijati za svoju novu žensku skijašku heroinu.

Hrvatsku će  u snowboardu predstavljati Riječanka Lea Jugovac, članica riječkog kluba Ri-fun koja je  kroz poprilično kompliciran sustav kvalifikacija izborila nastup u disciplinama Big Air i Slopestyle. Govoreći o svojim treninzima, Lea ih tek manji dio može odraditi u Hrvatskoj i to upravo u malom snowparku  na Platku što joj je kaže poseban gušt jer je tu doma.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nastupit će ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša. Osim Leone Popović Hrvatsku će u alpskom skijanju predstavljati Zrinka Ljutić i Andrea Komšić te u muškoj konkurenciji Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaški reprezentativci nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu. Nordijsko skijanje predstavljat će Vedrana Malec te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić,  a u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) hrvatske boje branit će Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.

L.B.

Komentari