Legendarni televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini: “Samo se kod njega zaista moglo razgovarati”

25

Larry King, nagrađivani TV i radijski voditelj koji je postao ikona svojom dugogodišnjom emisijom Larry King Live preminuo je u 88. godini. 

“S dubokom tugom Ora Media objavljuje smrt našeg suosnivača, domaćina i prijatelja Larryja Kinga, koji je preminuo jutros u 88. godini u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu”, objavio je Kingov službeni Twitter u subotu ujutro. Nije naveden uzrok smrti, ali smrt je nastupila nekoliko tjedana nakon što je otkriveno da se 88-godišnji King borio s koronavirusom.

„Tijekom 63 godine na različitim platformama radija, televizije i digitalnih medija, Larryjevih tisuće intervjua, nagrada i globalnih priznanja svjedoče o njegovom jedinstvenom i trajnom talentu kao emitera. Uz to, iako se njegovo ime pojavljivalo u naslovima emisija, Larry je na subjekte intervjua uvijek gledao kao na istinske zvijezde svojih programa, a na sebe samo kao na nepristran provod između gosta i publike. Bez obzira je li razgovarao s američkim predsjednikom, stranim čelnikom, slavnom osobom, likom preplavljenim skandalom ili sa svakim, Larry je volio postavljati kratka, izravna i nekomplicirana pitanja. Vjerovao je da sažeta pitanja obično daju najbolje odgovore i nije pogriješio u tom uvjerenju. “

King se tijekom godina borio s drugim zdravstvenim problemima, uključujući rak prostate i dijabetes tipa dva. 1987. doživio je srčani udar koji je zahtijevao četverostruku premosnicu, a 2017. podvrgnut je operaciji uklanjanja zloćudnog tumora u plućima. Ženi se čak osam puta. Ranije ove godine, dvoje Kingove odrasle djece – sin Andy i kći Chaia – umrli su u roku od nekoliko tjedana. Unatoč tragedijama, King je nastavio objavljivati ​​nove epizode svoje YouTube serije Larry King Now, a najnovija epizoda premijerno je prikazana prije dva tjedna. U svibnju je King također najavio planove za ulazak u svijet podcasta.

King je rođen u Brooklynu i započeo je karijeru krajem 1950-ih kao novinar i Miami DJ prije nego što je proširio svoj radijski repertoar na intervjue slavnih i komentare sportskih događaja. 1978. King je pokrenuo svoje nacionalno emitiranje emisije Larry King Show. Jednako vješt u intervjuiranju slavnih, političara, teoretičara zavjere, vidovnjaka i drugih novinara, Kingova emisija CNN emitirala se svake večeri od lipnja 1985. do prosinca 2010., s gostima u rasponu od američkih predsjednika i Vladimira Putina do Franka Zappe i Princa. Associated Press procjenjuje da je tijekom svoje karijere obavio preko 50 000 intervjua. King je osvojio dvije nagrade Peabody za svoj radiodifuzni rad i primljen je u Kuću slavnih Nacionalnog radija i Kuću slavnih emitera.

Izvor: Rolling Stone

Komentari