Krepat ma ne molat! Armada nastavlja “nenavijati” za svoj voljeni klub

23
Sedmu pobjeda pod vodstvom trenera Igora Bišćana odvela je NK Rijeku u polufinale Kupa Hrvatske. Unatoč pobjedničkom nizu voljenog kluba navijači Armade nastavljaju bojkot nenavijanjem zbog neslaganja s upravom HNK Rijeke da glavni trener prve momčadi bude Igor Bišćan. Od svojih stavova ne odstupaju upravo u duhu one poznate riječke “Krepat ma ne molat!”.
Armada se o ovoj temi još jednom oglasila službenim priopćenjem.


Ovim putem obraćamo se javnosti povodom brojnih interpretacija nekih medija, dijela navijačkog puka HNK Rijeke, ali i svih onih jeftinih klevetanja putem društvenih mreža sa lažnih profila, a sve zbog otvorenog neslaganja Armade sa službenom politikom „Rujevice“.
Prije svega, Armada nema namjeru opetovano navoditi uzroke i pravdati svoje ponašanje, pa niti dokazivati koliko je pri tom u pravu.
Ionako neki ideali i određena načela nisu svima jača strana, posebno dok je „kruha i igara“. Armada je svjesna da bojkot i njena izdanja sa zadnjih nekoliko utakmica Rijeke nisu baš popularna i prihvatljiva većem dijelu publike, i to posebno nekim osobama.
Bez upuštanja u njihove motive neodobravanja takvog stava (da se ne koriste i neke teže riječi), zauzeto stajalište Armade nije nametnuto od strane nekih interesnih krugova kako bi se to željelo prikazati javnosti.
Neprestano se provlači teza tobožnje urote od stane nečije politike i osobnih interesa, kao i teza da „ulica“ (čitaj Armada) želi voditi klub, a da se pritom ista nerijetko uspoređuje s jednom južnom navijačkom skupinom, ne bi li se na taj način skupili jeftini populistički bodovi kod ostale publike.
Takve teorije naprosto vrijeđaju inteligenciju i u potpunosti su neosnovane. Tim više, žalosno je da se distribucija takvih dezinformacija vrši preko dijela armadinog članstva, svjesno i s namjerom njezine podjele.
Stoga, u želji da demistificiramo takve postavke, ovim putem naglašavamo da je Armada, iako malobrojna, jedinstvena, odlučna i ustrajna u svojim stavovima koji se zasnivaju na odluci svih aktivnih ekipa koje je čine na razini Upravnog odbora KN Armada Rijeka.
Ono što Armada ponovo želi istaknuti, odnosno pozvati sve ostale navijače, posebno one koje ne dijele njezine stavove, da Rijeku i dalje podržavaju svojim navijanjem te svakako dolaskom na sve njezine utakmice.
Na taj način će puno više pomoći igračima da pobjeđuju i tako svoju snagu usmjeriti prema travnjaku, a ne prema Armadi.
Završno, do stanke u prvenstvu ostalo je svega desetak dana, a zahtjevi ostaju isti.
Bez konkretnog pomaka s druge strane, Armada će i dalje pratiti Rijeku na svim tribinama, ali da pri tom neće i dalje navijati.
SAMI PROTIV SVIH!”

 

 

 

 

 

SLUŽBENO PRIOPĆENJE Ovim putem obraćamo se javnosti povodom brojnih interpretacija nekih medija, dijela navijačkog puka…

Objavljuje KN Armada RijekaSrijeda, 5. prosinca 2018.

Komentari