Koronavirusom dosad zaraženo 635 osoba, preminula i četvrta osoba, 92-godišnja žena iz Pule

36
Foto/Screenshot HRT

U Hrvatskoj je trenutno je potvrđeno ukupno 635 osoba zaraženih koronavirusom, a 45 osoba je ozdravilo.

Dosada je umrlo četvero ljudi ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, žena iz Slavonskog Broda i posljednje, žena iz Pule. Riječ je o osobi staroj 92 godine.
Na respiratoru je 19 bolesnika, a oporavljenih je 45. Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine, 54 posto bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto.

Jutros u odnosu na jučer imamo 49 novopotvrđenih bolesnika, ukoliko to kompariramo sa jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina od ovih novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere te očekujemo da zaraza dalje neće ići tom brzinom.
Testirali smo 4938 bolesnika. Nažalost, preminulih je četvero. Noćas je preminula jedna bolesnica u Puli u dobi od 92 godine. Na respiratoru je 19 bolesnika, a otpuštenih i oporavljenih je 45. Epidemiološka slika u Hrvatskoj je i dalje zadovoljavajuća i optimistična“, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na jutrošnjoj redovnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH. Zahvalio je i ohrabrio zdravstvene djelatnike, zahvalio je građanima koji poštuju mjere i ponašaju se disciplinirano, volonterima koji pomažu. Oni su naši heroji, kazao je Beroš.

U posljednja 24 sata, obavljeno je 586 novih testiranja.

Iz Stožera upozoravaju na prekogranično onečišćenje zraka lebdećim česticama na području Zagreba, zbog čega se nikome ne preporučuje izlazak na zrak i boravak na njemu. Situacija u petak je bila kritična, u subotu je već bolja.

‘Riječ je o sitnim česticama koje mogu ući u grlo i izazivaju respiratorne probleme. Ovo zagađenje nema nikakve veze sa situacijom u Hrvatskoj, ono je došlo iz drugih zemalja“, objasnio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Ne uvode se nove mjere, kazao je na kraju ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručivši građanima da ostanu u kućama.

Komentari