Koja zemlja zapadne Europe je prva u kojoj je broj zaraženih prešao milijun?

73

Ministarstvo zdravstva jedne europske države koja broji 47 milijuna stanovnika u srijedu je izvijestilo da imaju 17 tisuća novih slučajeva. To ujedno znači da od početka pandemije sada imaju 1.005.295 zaraženih.

Španjolska je time postala prva europska država koja ima više od milijun zaraženih, udvostručivši taj broj u samo šest tjedana usprkos uvedenim restriktivnim mjerama.

Osim Španjolske koja je prešla milijun zaraženih, Italija ima najviši dnevni rast s 15 tisuća, a Francuska ponovno više od 25 tisuća zaraženih koronavirusom, prenose agencije iz navedenih država.

Španjolska inače od kraja kolovoza dnevno prosječno bilježi više od 10 tisuća slučajeva, a prošli tjedan imala ih je i više od 16 tisuća dnevno, prenosi Reuters. Diljem države broj hospitalizacija narastao je za 20 posto, a u Kataloniji čak za 70 posto.

Italija, europska zemlja koja je bila prva pogođena pandemijom, u srijedu je zabilježila rekordan broj novozaraženih, njih 15.199. Ranije je taj rekord iznosio 11.705, a zabilježen je prošlu nedjelju. Broj zaraženih u novom valu u Italiji pravilnije je raspoređen po regijama, no Lombardija je ponovno najsnažnije pogođena, posebno oko najvećeg grada Milana.

Komentari