KBC Rijeka traži volontere. Ako imate vremena prijavite se, svaka pomoć zlata je vrijedna!

194

KBC Rijeka na lokalitetima (KBC Rijeka, Sušak i Kantrida) traži INFO volontere koji bi pomogli usmjeravati pacijente, korisnike bolničkih usluga na pravim lokacijama i odjelima. Volonteri bi doprinijeli snalaženju pacijenata i ostalih posjetioca na postojećim bolničkim lokalitetima da izbjegnu gužvu i obave zdravstvene preglede s manje kaotičnosti i “lutanja”! Volonteri koji se prijave moći će volontirati u jutarnjim (od 8 do 12) ili popodnevnim (od 13 do 16) satima.

U KBC Rijeka se obavljaju građevinski radovi te su neki prolazi zatvoreni i ljudima su potrebne informacije oko novih ulaza, izlaza, puteva do raznih bolničkih odjela, postojećimi prilazima za invalide. Volonterima će stoga pomagati u održavanju i poštivanju higijenskih mjera te ljubazno podsjetiti ljude na korištenje dezinficijesa prije ulaska u prostor bolnice. Pozivaju vas da ako imate 4 sata dnevno slobodnog vremena i vješti ste u komunikaciji s ljudima da se javite i postanete dio volonterskog tima Kliničkog bolničkog centra Rijeka!

 Ostale informacije:

Svaki volonter s početkom volontiranja potpisuje ugovor o volontiranju, ima podršku od mentora koji ga upućuje u rad/bolničke protokole, dobiva volontersku iskaznicu, oznake volontera (majicu i kapu), zaštitnu opremu i edukaciju o zaštiti od infekcije (Covid  19) te marendu.

Od volontera se očekuje 3-4 sata volontiranja dnevno, i više ako je u mogućnosti, uglavnom u jutarnjim satima od 7 do 11, te u popodnevnoj smjeni od 11 do 14 sati s obzirom na rad s pacijentima i potrebama. Volonterima se izdaju potvrde o volontiranju i vodi se evidencija volonterskih sati. Koordinatori volontera  su na raspolaganju za sva pitanja u vezi volontiranja u KBC Rijeka.

Informacije o volontiranju su i na web stranici KBC-a Rijeka http://kbc-rijeka.hr/volontiraj/ na kojoj se nalazi prijavni obrazac za volontere kao i ostali korisni dokumenti i informacije vezane za mogućnost volontiranja u KBC-u.

Ispunjeni prijavni obrazac se može dostaviti na e-mail volontiraj@kbc-rijeka.hr, poštom na adresu KBC Rijeka, Krešimirova 42, 51000 Rijeka (uz naznaku “volonteri”) ili osobno u Odjel za socijalni rad (prostorije Službe zdravstvene njege, prizemlje zgrade Ravnateljstva).

Kontakt osobe su Biljana Stanković i Marta Radoš, telefonski brojevi za više informacija (od 10 do 15 sati) su: 091 447 8507 ili 091 447 8517.

Komentari