Kao u filmu! Muškarac tri mjeseca živio u zračnoj luci u Chicagu

24

Čovjek iz Kalifornije za kojeg je policija rekla da se previše bojao letjeti zbog COVIDa-19, skrivao se tri mjeseca u zaštićenom području međunarodne zračne luke O’Hare do uhićenja ovog vikenda, rekli su u nedjelju tužitelji.

36-godišnji Aditya Singh tereti se za krivično djelo prijestup u zabranjenom području zračne luke i prekršajnu krađu. Na sudu u nedjelju, tužitelji su rekli da je Singh stigao na O’Hare letom iz Los Angelesa 19. listopada i navodno od tada živi u sigurnosnoj zoni aerodroma. Sutkinja okruga Cook Susana Ortiz u nedjelju je reagirala nakon što je tužitelj detaljno iznio navode. “Dakle, ako vas dobro razumijem”, rekla je Ortiz, “kažete mi da je neovlaštena, nezaposlena osoba navodno živjela u sigurnom dijelu aerodromskog terminala O’Hare od 19. listopada 2020. do 16. siječnja, 2021., a nije otkrivena? Želim vas dobro razumjeti.”

U subotu popodne, dvojica zaposlenika United Airlinesa prišla su Singhu i zatražila da njegovu identifikaciju. Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty rekla je da je Singh spustio masku za lice i pokazao im značku aerodromske iskaznice koju je nosio oko vrata. Značka je zapravo pripadala operativnom menadžeru koji je nestao 26. listopada. Zaposlenici su nazvali 911. Policija je privela Singha u subotu oko 11:10 ujutro u terminalu 2 u blizini ulaza F12.

Hagerty je rekla da je Singh navodno značku pronašao u zračnoj luci i da se “bojao otići kući zbog COVID-a”. Sutkinji je rekla da su mu drugi putnici davali hranu. Singh živi u predgrađu Los Angelesa, Orangeu i nema kriminalnu pozadinu, kaže pomoćnica javnog branitelja Courtney Smallwood. Rekla je da je magistrirao ugostiteljstvo i da je nezaposlen. Smallwood je priznala da su okolnosti neobične, ali napomenula je da su navodi bili nenasilni. Bilo je nejasno što je Singha dovelo u Chicago i ima li kakve veze s tim područjem.

U izrečenoj kazni Ortiz je rekla da Singh mora platiti 1000 dolara kako bi bio pušten na slobodu. Nakon toga bit će mu zabranjen pristup zračnoj luci.  Odjel za zrakoplovstvo u Chicagu (CDA) rekao je u izjavi da je njihov prioritet sigurnost zračnih luka, a Singh nije predstavljao rizik. “Iako je ovaj incident i dalje pod istragom, uspjeli smo utvrditi da ovaj gospodin nije predstavljao sigurnosni rizik za zračnu luku ili putničku javnost. Nastavit ćemo surađivati ​​s našim partnerima za provođenje zakona na temeljitoj istrazi ovog pitanja.”, izjavili su.

No, s time se ne bi složila slaže sutkinja Ortiz koja je okolnosti opisala poprilično ”šokantnima” jer se Singh nalazio u zaštićenom dijelu zračne luke s lažnom identifikacijom u vrijeme kada zračne luke moraju biti apsolutno sigurne kako bi se ljudi osjećali sigurno putovati. ”Smatram da ga te navodne radnje čine opasnim za zajednicu”, rekla je Ortiz.

Izvor: Chicago Tribune

Komentari