Kako izgleda promocija u Japanu za vrijeme pandemije?

17

Na japanskom sveučilištu unatoč covidu-19 održana  je promocija, a umjesto studenata sudjelovali su… roboti! Ove ideje dosjetili su se na Business Breakthrough Universityju, japanskom sveučilištu sa sjedištem u Tokiju. Sjetili su se kako ipak održati promociju svojim studentima, diplomcima, čak i u ovoj neobičnoj situaciji.

Osmislili su komunikacijski sustav Newme. Svakom studentu dodijeljen je robot uz kojega mogu virtualno sudjelovati promociji iz udobnosti svog vlastitog doma. Sustav radi na način da se studenti web-kamerama i mikrofonom lako mogu spojiti na jednog od robota. Putem interneta upravljaju njegovim kretanjem, a na mjestu gdje bi bila glava nalazi se tablet s web-kamerom koja im omogućuje da gledaju svoju promociju uživo.

Roboti su na promociji nosili svečane toge i kape, a u ‘rukama’ diplomu svog studenta. Svi oni koji su htjeli promociju mogli su je i pratiti preko platforme Zoom. Mnogi su komentirali kako im se ovakva svečanost svidjela i izrazili zahvalnost Sveučilištu. Svaka čast na ideji!

 

Komentari