Jesenski sajam na Kontu – Čistoća građanima dijeli sadnice trajnice limunske trave, ljubičastog bosiljka i mente s gradskih gredica

150

Komunalno društvo Čistoća i ove godine, u okviru manifestacije Jesenski sajam na mostu kod hotela Kontinental, u četvrtak i petak 20. i 21. rujna od 11 do 13 sati organizira akciju dijeljenja sadnica-trajnica koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Radi se o sadnicama limunske trave, ljubičastog bosiljka i mente. Uz ovo, građani će moći pogledati edukativne plakate sa svim ovogodišnjim gredicama, dizajnima te korištenim biljnim materijalom.

I ove su godine gradske gredice bile izuzetno mirisne te su po drugi put riječke ulice ukrašene aromatičnim biljem. Ovogodišnja je tema ljetnih gredica bila „Na valovima ljeta“. Prilikom oblikovanja i odabira vrsta, svakoj se lokaciji pristupalo individualno, prema estetskim kriterijima i zahtjevima vezanim uz održavanje. Aromatične su trajnice i ovo sezone bile zastupljene kako bi na jesen mogle nastaviti mirisati na balkonima i u domovima građana. Time su i ove sezone Grad Rijeka i KD Čistoća  mirisima i bojama ljeta metaforički pozvale na okupljanje cijele zajednice na stvaranju jedinstvenog imidža Rijeke kao „Grada koji teče“.

Iz KD Čistoća pozivaju građane da se pridruže podjeli sadnica u četvrtak i petak na Kontu te ih mole da sa sobom ponesu svoje posude u kojima mogu odnijeti biljke.

Uz sadnicu će dobiti i upute o uzgoju i brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

U slučaju lošeg vremena, akcija se odgađa.

 

Komentari