Je li otvaranje kišobrana u zatvorenom zaista donosi nesreću?

14

Uz razbijanje ogledala koje donosi 7 godina nesreće i crnih mačaka, otvaranje kišobrana u zatvorenome također se smatra činom koji će dovesti po određene nesreće. Otkud nam ta informacija i radi li se samo o pukom praznovjerju…?

Negdje oko 1200 godina prije Krista drevni Egipćani, i to svećenici i faraoni, nosili su kišobrane napravljene od paunovoga perja i papirusa. Navedeno praznovjerje proizlazi od njihova vjerovanja da će otvaranje kišobrana u zatvorenom, odnosno tamo gdje nema sunčeve svjetlosti, naljutiti boga sunca Raa što će dovesti do negativnih posljedica i nesreće.

Razlog zašto danas izbjegavamo otvarati kišobran u zatvorenim prostorima jest briga da slučajno kome ne izbijemo oko ili da ne napravimo nešto slično tome te izbjegnemo potencijalne ozljede.

Inače ovakav sustav otvaranja kišobrana koji imamo danas osmislio je Samuel Fox još u viktorijanskome dobu pa zbog njega trebamo biti posebno oprezni.

Sve u svemu zaključak je sljedeći…Otvaranje kišobrana u zatvorenom ne mora nužno dovesti do loše sreće, ali ako nas netko ubode vrškom kišobrana u oko dan će nam svakako biti uništen.

Komentari