Izuzetno rijetka četverostruka duga pojavila se nad New Yorkom

30

Unatoč svim negativnim posljedicama tehnologije na moderni život, svi ti pametni uređaji koje posjedujemo i držimo pri ruci cijelo vrijeme često su u isto vrijeme štetni i korisni. Štoviše, ljudi koji su uspjeli zabilježiti jedinstvene i očaravajuće trenutke svojim fotoaparatima često uljepšavaju naše dane!

Dok je čekala da uhvati vlak za posao u 6:30, Amanda Curtis, putnica na Long Islandu u New Yorku, uhvatila je prekrasnu četverostruku dugu koja se pokazala na nebu kod Glen Covea i fascinirala je svijet! Curtis, vlasnica Nineteen Amandmana, internetskog tržišta neovisne dizajnerske mode u Williamsburgu, u početku je fotografiju shvatila kao način za nadahnuće i motiviranje svojih suradnika. “Svi su na kolodvoru gledali u jednom smjeru, ali tada sam okrenula pogled u drugu stranu i primijetila da postoje četiri luka. Snimila sam sliku neposredno prije ukrcaja u vlak. Jedva sam imala vremena obrađivati ​​ono što sam vidjela.”

Ipak, fotografija je odmah postala viralna, a zbog svoje očaravajuće ljepote, mnogi su čak tvrdili da je photoshopirana. Kasnije je objasnila da to nije složena prevara i zapravo je fotografirala dok je stajala vani, a ne iza stakla, kao što neki tvrde. Kad se sunčeva svjetlost odbija od kapljica vode koje vise u zraku, nastaje duga. Kad se neki dio odbijene svjetlosti po drugi put odbije, možemo biti svjedoci dvostruke duge. Dvostruka duga je nevjerojatan prizor, pa možete li zamisliti da svjedočite četverostrukoj dugi?

Izvor: Healthy Food House

Komentari