Izgleda da Meghan Markle i princ Harry nemaju kraljičin blagoslov da se “povuku” iz kraljevskog života!

48

Princ Harry i Meghan Markle objavili su u srijedu da čine korak prema udaljavanju od kraljevske obitelji u postovima na Instagramu i Facebooku.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa napisali su u svojoj objavi da namjeravaju “u potpunosti podržati njezino veličanstvo kraljicu”, no izvori bliski kraljici kažu da ona možda nije bila svjesna da će par baš danas dati izjavu za javnost.
Izjava kraljevskog ureda za komunikaciju koju je dobio Business Insider glasi: “Rasprave s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali to su komplicirana pitanja koja će trebati vremena da se razrade. ”

BBC izvještava da kraljevskoj obitelji nije rečeno da će Harry i Markle objaviti ovu objavu danas, što je Jonny Dymond, BBC-ov kraljevski dopisnik, objavio na Twitteru. Dymond izvještava da su članovi kraljevske obitelji bili “razočarani” i “povrijeđeni” odlukom vojvode i vojvotkinje, napomenuvši da opet nisu “konzultirani” prije objave objavljene na društvenim medijima.

Kraljevski komunikatori i vijesti iz BBC-a stižu nakon nagađanja da napetost između Harryja i Markle i ostatka kraljevske obitelji raste posljednjih mjeseci.

Tijekom praznika vojvoda i vojvotkinja provodili su vrijeme u Kanadi, umjesto da su s ostatkom kraljevske obitelji otišli u Sandringham. Postojala je i bojazan da ih kraljica neće uključiti u svoje tradicionalno božićno obraćanje.

Uz to, čini se da je princ Harry nedavno potvrdio razdor između njega i brata. I dok su princ William i Kate Middleton u svoj video “Year in Review” uključili snimke vojvode i vojvotkinje od Sussexa, nije se vidjela niti jedna fotografija prinčeva zajedno.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa planiraju podijeliti svoje vrijeme između Velike Britanije i Sjeverne Amerike u ovoj novoj fazi svog života, kao i postati financijski neovisni od kraljevske obitelji.

Komentari