Izborna farsa u BiH – Na presici CIK-a izazvao pomutnju pitanjem o glasu njegove majke koja je umrla prije 11 godina?!

46

Premda su nevladini promatrači potvrdili regularnost izbora u BiH, zabilježen je veliki broj nevažećih listića, a tamošnji mediji pisali su i o incidentima na biralištima. Naime, brojnim je promatračima zabranjen ulazak na biračka mjesta ili su pak udaljeni zbog nedostatka komunikacije između različitih razina izborne administracije.

Veliko je iznenađenje izazvao Fadil Ćerimagić. Gospodin se pojavio na tiskovnoj konferenciji za novinare Centralne izborne komisije i postavio pitanje kojim je izazvao opću pomutnju. Gospodina Ćerimagića je zanimalo „zašto očekuju da će njegova mama, koja je umrla prije 11 godina, glasati na izborma u BiH“. Pitanje je postavio članu CIK-a Ahmetu Šantiću, prenosti radiosarajevo.ba   Ćerimagić je poručio da je ovo razlog zbog kojeg država poput BiH ljude kao što je on tjera da je napuste, što će on,  kazao je, i učiniti.
Nakon njegova izravnog pitanja koje je najbolje oslikalo izbornu farsu u BiH, gospodin Ćerimagić je zamoljen da napusti dvoranu, a zajedno s njime morale su otići i sve TV ekipe.

Komentari