Italija nadomak lockdowna – Zatvorena kina, kazalište, teretane, bazeni, restorani prestaju posluživati nakon 18h

42

Talijanska vlada objavila je svoju treću hitnu uredbu u dva tjedna jer se situacija s koronavirusom i dalje pogoršava u cijeloj zemlji.
Talijanski premijer Giuseppe Conte pooštrio je nacionalna ograničenja protiv koronavirusa u nedjelju nakon što je zemlja zabilježila rekordni broj novih slučajeva, usprkos protivljenju regionalnih čelnika.

Kina, kazališta, muzeji, galerije, teretane i bazeni moraju se zatvoriti prema novim pravilima, koja će stupiti na snagu u ponedjeljak, dok će restorani i barovi morati prestati posluživati ​​u 18 sati, a potencijalno i vikendom istakli su iz ureda premijera. Također, nadodali su: “Toplo se preporučuje da sve osobe ne putuju, javnim ili privatnim prijevoznim sredstvima, u općinu koja nije ona gdje imaju prebivalište ili dom, osim uz dokazane razloge rada, studija ili zdravstvenih razloga, za potrebe ili za obavljanje aktivnosti ili korištenje usluga koje nisu obustavljene i nisu dostupne u toj općini.”

Nakon što su posljednje dvije uredbe potpisane 13. i 18. listopada, zdravstveni stručnjaci i lokalni političari nastavili su pozivati ​​vladu da mora provoditi daleko strože mjere s obzirom na naglo rastuću krivulju zaraze i upozorili da praćenje i ispitivanje više nisu dovoljni za kontrolu nad valom u najvećim talijanskim gradovima. Italija je u subotu zabilježila daljnjih 19.644 novih infekcija i 151 smrtni slučaj.

Premijer Conte inzistirao je na tome da Italija ne treba pribjegavati još jednoj nacionalnoj blokadi one vrste koju je nametnula na proljeće, a koja je zatvorila škole i poduzeća, a javnost gotovo u potpunosti bila zatvorena za svoje domove. Međutim, najteže pogođene talijanske regije Lombardija, Campania i Lazio posljednjih su dana primijenile vlastite oštrije lokalne mjere, uključujući noćni policijski sat. Ovaj tjedan slijede Pijemont na sjeveru i Sicilija na jugu.

Izvor: The Local

Komentari