Irena Kregar Šegota za N1: “Crvena zvijezda pokazala da još imamo ranjivo društvo”

    66

    Direktorica tvrtke Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota gostovala je u Dnevniku N1 televizije gdje je govorila o trenutnom stanju projekta Rijeka EPK: „Imali smo iznimno uspješan period. Naša je zbivanja vidio velik broj, preko 50.000 ljudi. Mislim da smo napravili dobar program.” Podsjetimo, Rijeka će vjerojatno do travnja 2021. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture budući da su se planovi za druge prijestolnice pomakli.

    Kazala je kako je za vrijeme lockdowna bila kratka stanka, no od lipnja je utvrđeno da se treba nastaviti: „Stavili smo naglasak na lokalnu scenu i dogodili su se brojni programi. Izostao je ekonomski učinak, koji se ticao potrošnje u Rijeci, no naglasak je bio na domaće posjetitelje. Vjerujem da Rijeka svoju privlačnost može nastaviti i nakon 2020. godine.”

    Također, Irena Kregar Šegota osvrnula se na instalaciju crvene zvijezde na Riječkom neboderu i kazala: “Radi se o suvremenom umjetničkom programu koji spominje individualne sudbine ljudi koji su poginuli u oslobođenju Rijeke u Drugom svjetskom ratu. Kontroverze su pokazale da imamo i dalje ranjivo društvo i da nam je potreban dijalog.”

    Komentari