Ipak ima života na Marsu! “Life on Mars” staza je najbolja outdoor turistička infrastruktura.

27

Hrvatska Treking liga najbrojnije je Outdoor natjecanje u Hrvatskoj. U proteklih 15 godina koliko liga i traje, stvorila se zajednica od gotovo desetak tisuća ljudi koji redovno sudjeluju na 10 do 12 utrka godišnje. Te se utrke održavaju u raznim dijelovima Hrvatske, ali i susjednim zemljama.

Da su outdoor natjecanja, pa tako i treking liga značajan dio sportskih (i turističkih) evenata u Hrvatskoj govori i ovogodišnji event u organizaciji People Outdoors Magazina, prvi “Outdoor Red Carpet” održan 22. veljače u Zagrebu u kultnom kinu Tuškanac. Tu su se po prvi puta okupili gotovo svi organizatori, domaćini, mediji i naravno sudionici treking lige, ali i ostalih Outdoor natjecanja u Hrvatskoj.

Zanimljivu panel diskusiju na temu Outdoora jučer, danas, sutra, vodio je Daniel Lacko, a sudjelovali su Darija Bostjančić, Alen Paliska, Šimun Cimerman, te Dario Rocco.

Uz panel raspravu o Outdoor potencijalu u Hrvatskoj, bila je to prilika da se nagrade i najbolji u protekloj 2019. godini. Od najbolje Outdoor fotografije, festivala, promotora, pustolovnog pothvata, do Outdoor motivatora godine.

Treking utrka “Life on Mars” dobitnik je nagrade za najbolju outdoor turističku infrastrukturu.

Life on Mars Trail, projekt koji je započeo kao utrka i prerastao u novi turistički proizvod, jedna je od najomiljenijih utrka u Hrvatskoj trekking ligi. Specifičnosti krajolika i prirodnih ljepota Metajne, kao i dijela grada Novalje koji sliči površini Marsa, čine ovu utrku jednom od najljepših i najintrigantnijih u Hrvatskoj. Zato ova utrka svake godine privlači sve više trkača iz cijelog svijeta.

Treće izdanje utrke „svemirske staze Novalje“ u 2019-toj je ugostilo više od 1300 sudionika na stazama dužine 7, 14, 21 i 25 kilometara. Osim hrvatskih trkača, utrka je privukla trkače iz obližnje Slovenije, Italije i Austrije, ali i trkače iz SAD-a, Španjolske i Njemačke, zbog čega je utrka Life on Mars Trail međunarodnog karaktera od samih svojih početaka. Trčanje i hodanje krškim krajolikom poput plaža Ručice, Beriknice i Maline, koje imaju epitet najljepših dijelova grada Novalje i grada Metajne, izvrstan je način da bilo koji ljubitelj adrenalina provede vikend. Staza u Metajni, dugačka 14 kilometara, nedavno je potpuno obilježena i otvorena tijekom cijele godine.

Prema riječima direktorice TZ Novalje Marine Šćiran Rizner, nagrada za najbolju outdoor turističku infrastrukturu koju je dobila treking utrka Life on Mars, a koja se održava na području Metajne i predstavlja novi turistički proizvod, stigla je u pravom trenutku kao priznanje dosadašnjem radu i sve većem broju prijavljenih natjecatelja iz cijelog svijeta.

U organizaciji Šimuna Cimermana iz inicijative „Treking liga“ i Turističke zajednice grada Novalje, „Life on Mars“ Pag Island Trail postao je prepoznatljiv predsezonski sportski i turistički proizvod u Novalji i na otoku Pagu. 

 

 

Komentari