Inicijativom “Svi imaju pravo na izbor” skupina roditelja žele oblik online nastave za svoju djecu

24

Grupa roditelja traže od ministra Fuchsa da se u ovoj izvanrednim pandemijskim okolnostima prihvati daleko racionalnija opcija online nastave, koja najviše štiti zdravlje građanki i građana RH i naše djece, stoji u pismu inicijative ministru obrazovanja.

Obraćamo vam se kako bismo izrazili, prije svega, zabrinutost za našu djecu vezano za početak nove školske godine, u situaciji kada smo suočeni s epidemijom novog virusa COVID-19. Znamo da dijelite naše mišljenje kako je dužnost svake vlade brinuti o sigurnosti svih stanovnika u državi, a posebno voditi brigu o dobrobiti djece.

Nadodali su i da odobravaju oblik online nastave koji je primijenila Blaženka Divjak:

Smatramo da je MZO odradilo odličan posao u organizaciji online nastave koja je započela u ožujku ove godine. Nadalje, smatramo da je u cilju zaštite zdravlja, ne samo naše djece već i zaštite zdravlja nas roditelja, naših roditelja i obitelji, neophodno omogućiti nastavak online nastave kao opciju za početak nove školske godine 2020. /2021.
Kako se situacija s epidemijom u RH još uvijek ne smiruje, u ovom je trenutku neophodno da MZO donese odluku koja će se s najmanje negativnog utjecaja odraziti na djecu, njihov napredak, sigurnost i život unutar obitelji, a to je odluka o opciji nastavka online nastave u novoj školskoj godini.

Komentari