Ingrid i Luka iz emisije „Brak na prvu” pozivaju na udomljavanje životinja

32

Ingrid Divković autorica je četiri bestselera, književnica i blogerica, a njen izabranik kojeg je upoznala u show je komercijalist Luka Budak. Ovaj ljubavni par postao je dio kampanje Obitelj na more, a pas na ulicu?! koju provodi udruga Prijatelji životinja .

Ingrid Divković izjavila je sljedeće o ovoj osjetljivoj tematici:

 Vrlo sam emotivna i jako me pogađa kada netko zbog odlaska na godišnji odmor ili selidbe napusti životinju. One nam vjeruju, mi smo im sve i najmanje što možemo učiniti za ljubav koju nam poklanjaju je štititi ih i odgovorno se brinuti o njima.

Luka Budak nadodao je: Prije tri godine imao sam prilike udomiti moju mačku Mrmu koja mi je bila velika pomoć u mnogim teškim trenucima. Pozivam sve koji imaju uvjete da udome neku od brojnih napuštenih životinja jer one su svojom toplinom i privrženošću pravi simboli ljubavi.

Tijekom fotografiranja za plakate kampanje Ingrid i Luka zbližili su se s crnom kujicom Betty koja je na skrbi udruge Hrabre njuške i mačkom Nixom o kojemu trenutačno brine udruga Prava šapa. Ingrid apelira da je uvijek bolje i poželjnije pretražiti stranice udruga ili posjetiti sklonište, a ne ih kupovati jer brojni slatki ljubimci trebaju našu pomoć.

Udruga je navela jako čest problem napuštanja životinja koje se kažnjava kaznom od 15 do 30 tisuća kuna. Jako je važno i da skrbnici životinja kastriraju pse i mačke o kojima skrbe te se odgovorno brinu o njima, a gradove i općine podsjećaju da sustavno provode kontrolu mikročipiranja pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka uz evidentirane izuzetke.

Razmislite, otiđite do skloništa i pronađite prostor u svome srcu za jednog slatkog krznenog prijatelja. Udomi!

Komentari