Imaju ozbiljne namjere! Potencijalni partneri iz Ukrajine obilaze riječko i pulsko brodogradilište

50

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je da je s potencijalnim partnerima iz Ukrajine, koji su iskazali interes za Uljanik i 3. Maj održao sastanak. Nakon današnjeg obilaska riječkog brodogradilišta predstavnici Smart Holdinga, čiji je vlasnik Vadim Novinsky, milijarder s Forbesove liste, sutra će obići pulsko brodogradilište. Inače, Smart Holding vlasnik je najvećih ukrajinskih brodogradilišta, a Vadim Novinsky je i prije godinu dana, prilikom susreta s premijerom Andrejom Plenkovićem iskazao interes za ulaganje u hrvatsku brodogradnju.

Na pitanje o rujanskim plaćama za radnike Uljanik grupe ministar Horvat je kazao kako to ‘treba pitati upravu“ jer on o tome ne vodi računa.

Potvrdio je da Ministarstvo gospodarstva još nije zaprimilo izmijenjeni plan restrukturiranja Uljanika koji treba biti usklađen sa zahtjevima Europske komisije.

I počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj Ivica Pirić potvrdio je za Novi list da su namjere ukrajinske tvrtke ozbiljne te da su zainteresirani za razvoj brodogradnje u oba brodogradilišta, zbog čega će predstavnici tvrtke održati sastanke s upravama Uljanika i 3. Maja, kako bi dobili kvalitetniju sliku o njihovim planovima te o potencijalnoj suradnji.

 

Komentari