Hrvatska stvarnost: Vrijednom stolaru komunalci prijete prijavom nastavi li popravljati gradsku imovinu

117

Toni Rebić iz Vinjana Donjih kod Imotskog uspio je postati najpoznatiji stolar u Hrvatskoj, javlja Index. Alat i znanje o obradi drveta iz radionice prenio je na ulice i počeo popravljati zapuštene objekte na javnim površinama. Među takvim objektima nalaze se klupe između Crvenog i Modrog jezera, koje će uskoro razgledavati UNESCO-vi stručnjaci da vide hoće li ih staviti pod zaštitu, i vrata povijesne tvrđave i odmaralište uz šumski put. Sređuje devastirane infotable i premješta smeće.

I time je na sebe, sasvim očekivano za hrvatske prilike, uspio navući gnjev lokalnih političara. HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić u inat je na gradskoj web stranici objavio da ima dug prema Gradu, a Rebić će na to reći kako je više puta pitao na što se, konkretno, taj dug odnosi i da nikad nije dobio odgovor. Time se sad bave odvjetnici.

Rebića podmetanje noge nije sputalo. On i dalje radi najbolje što zna, šeta naokolo s kutijom za alat i popravlja. Stiglo mu je i nešto donacija, boja i kistova, pa je sada praktički nezaustavljiv. S ovim komunalcem u duši Imotski bi, da je razuma, mogao zablistati.

No, Rebiću je stigao poziv komunalnog redara Grada Imotskog: “Ako ćete bojat dalje na onaj način na koji ste radili, morat ćemo kaznenu prijavu podnijet protiv vas. Niste vi ovlašteni da dirate stvari. Ono bojanje, to je bio čisti performans, niti je uredno obojano niti ima veze s ičin, ono smo morali skidat.” Komunalac obećava da će ga kazneno prijaviti za uništavanje gradske imovine popravi li gradske klupe. Za koje oni, komunalci, kao i gradska vlast, do jučer nisu ni bili zainteresirani.

“Moja kampanja je krenila ima desetak dana. Jer kampanja se ne radi 10 dana prije izbora, nego odma čin završe. Moraš se četiri godine dokazivat ljudima da bi ih izvuka iz kuće da glasaju. Nisu krivi oni šta ne izlaze na izbore. Krivi su ovi što te liste prave, te programe i u njima ne nude ništa. A i kad dobijen nečiji glas, šta će mi, ako ti ljudi neće dat malo ruke? Ako nećeš dat malo ruke, pa bilo kako, nemoj mi dat glas, molin te! Znači, ja ću molit ljude da ne glasaju za mene”, odgovorio je Rebić za Index.

 

Komentari