Hrvatska aviokompanija ETF Airways povezat će jadranske gradove s Europom

82
Hrvatski start-up ETF Airways planira započeti s radom ove godine održavanjem charter letova s jadranske obale do europskih destinacija. Aviokompanija je registrirana u studenome prošle godine i planira koristiti avion Boeing 737-800. Kompanija je trenutno u procesu zapošljavanja kabinskog osoblja koje će imati sjedište u zemlji i inozemstvu, prenosi SEEbiz.

ETF Airways novi je hrvatski charter prijevoznik koji želi poboljšati povezanost jadranskih gradova s europskim i drugim destinacijama. U ovom trenutku tražimo nove članove naše leteće obitelji, naveli su iz kompanije, izjavili su iz EX-Yu Aviation.

ETF Airways također planira ponuditi usluge wet-leasinga. Jedina uspješna hrvatska avionska kompanija koja posluje po sličnom modelu je Trade Air, koja obavlja charter letove širom svijeta, kao i domaće obaveze javnih usluga (PSO).

Očekuje se da će vlada ove godine započeti natječajne postupke za dodjelu novih četverogodišnjih PSO ugovora, koje trenutno drže Croatia Airlines i Trade Air. Postojeći ugovori o javnim uslugama istekli su 28. ožujka 2020. godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa, hrvatska vlada nije započela natječajne postupke za dodjelu novih, već je jednostavno produžila postojeće ugovore koji trenutno postoje, prenosi Fiuman.

Komentari