Hoće li se legenda o padu kraljevstva u Velikoj Britaniji obistiniti?

71

Merlina, kraljica među gavranima-čuvarima Londonskog tornja, nestala je. Neki pretpostavljaju da je uginula. Uočeno je da se Merlina, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007. godine ne vraća već nekoliko tjedana.

Prema legendi, Londonski toranj u svakom trenutku treba čuvati 6 gavrana, a otiđu li oni sa straže, kraljevstvo će pasti. Do nedavno ga je čuvalo 7 gavrana. Glasnogovornik Tornja, kazao je kako nestanak Merline može značiti da je uginula. Uprava je potvrdila da ne planira odmah tražiti zamjenu za Merlinu.

Christopher Skaife zadužen je za brigu o gavranima Londonskog tornja kazao je da će neko vrijeme žaliti za Merlinom prije nego što dovede novu pticu: „Znam da je mnoge ova vijest rastužila, no nitko nije žalosniji od mene pa ću nekoliko dana biti odsutan“.

U 17. stoljeću Charles II. donio je dekret kojim je odlučeno da će Londonski toranj čuvati gavrani. U 19. stoljeću, kada je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Churchill kazao je da se u svakom trenutku treba nalaziti najmanje 6 ptica koje će čuvati Londonski toranj. U 2018. godini Londonski toranj je pokrenuo program odgoja gavrana nakon što je zaklada Povijesnih Kraljevskih palača objavila da je iznimno teško pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji.

Izvor: BBC

Komentari