HGSS organizira izložbu svojih najsmješnijih Twitter statusa koji su šaljivi, ali i informativni!

91

Šaljivo, ironično, ali i informativno!

Da bi još uspješnije važna upozorenja proširili do što šireg broja ljudi, Hrvatska gorska služba spašavanja u posljednjih se nekoliko godina oslanja i na Twitter na kojem objavljuju duhovite, ali i informativne statuse kojima rado nasmijavaju javnost.

Povodom 70. obljetnice postojanja HGSS organizirat će izložbu naziva “Trending #HGSS70” Hrvatska gorska služba spašavanja na kojoj će predstaviti svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter.

Od subote 19. do petka 25. rujna svi zainteresirani moći će posjetiti izložbu u Uraniji – prostoru kreacije te se prisjetiti HGSS-ovih dosjetki kojima već godinama nasmijavaju javnost.

Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do ‘najpustolovnijih’ ljubitelja prirode, naša Komisija za informiranje i analitiku pronašla je nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter. Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima. Hrvati su ljudi koji se vole našaliti na vlastiti račun pa vjerujem da su upravo zato toliko dobro prihvatili objave s najnovijim zgodama i nezgodama s naših planina, ravnica i voda“, rekao je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Hrvatska gorska služba spašavanja već od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a iza njih sada je preko deset tisuća akcija spašavanja.

Kao rezultat korištenja inovativnog pristupa komunikaciji, 2017. -e HGSS je dobio nagradu Komunikator godine Hrvatske udruge za odnose s javnošću zbog toga što “koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno”.

Komentari