Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersenel najstrože osudio uništavanje izbornih plakata SDSS-a

40
Foto/Facebook SDSS-a

Gradonačelnik Rijeke Vojka Obersnel najstrože je osudio uništavanje izbornih plakata Samostalne demokratske srpske stranke – SDSS poručivši kako počinitelji zaslužuju najstrožu kaznu jer su svojim porukama nedopustivo grubo uvrijedili srpsku nacionalnu manjinu i osramotili grad Rijeku.

Facebook SDSS
Foto/Facebook SDSS

„Slijedom informacija u medijima i objave SDSS-a na društvenim mrežama gdje je zorno predočeno uništavanje izbornih plakata Samostalne demokratske srpske stranke ispisivanjem grozomornih poruka mržnje i zla, ovime kao gradonačelnik Rijeke najstrože osuđujem vandalski čin obračuna na nacionalnoj osnovi koji se, s obzirom na grozotu ispisanih poruka, ne može opravdati ničime. Počinitelji zaslužuju najstrožu kaznu jer su svojim porukama nedopustivo grubo uvrijedili srpsku nacionalnu manjinu i osramotili naš grad.

Kao gradonačelnik Rijeke, grada koji se ponosi svojim različitostima, zgrožen sam porukama koje su osvanule na plakatima SDSS-a u Rijeci. Zgrožen sam činjenicom da očito i u Rijeci postoji ljudska ruka koja je spremna ispisati takve uvrede i gadosti usmjerene jednoj nacionalnoj manjini.

Izražavam duboko žaljenje prema svojim sugrađanima, pripadnicima srpske nacionalne manjine i SDSS-u kao političkoj stranci jer su nedopustivo grubo pogođeni i uvrijeđeni ovim porukama. Svim građanima Rijeke želim poručiti – ne zatvarajmo oči pred ovakvim nasiljem, ono je vizualno i verbalno, no ako na njega ne reagiramo, ono može postati i fizičko. Ukoliko uočite slična ponašanja ili su vam autori ovakvih poruka poznati, prijavite ih policiji. Rijeka je oduvijek bila grad suživota i tolerancije, hrabar grad koji ne prihvaća poruke mržnje i koji zna da je različitost bogatstvo, a ne prijetnja.

Prosti vandali koji su ovakve poruke ispisali ne pripadaju ni riječkom načinu života ni duhu ovoga grada“, stoji u priopćenju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

 

Komentari