Grad Crikvenica novac namijenjen za klizalište i Advent usmjerava na pomoć poduzetnicima

20

Grad Crikvenica otkazuje sve planirane adventske aktivnosti, a novac koji bi se inače potrošio na klizalište i adventski program preusmjerit će se na pomoć poduzetnicima koji su pogođeni novim mjerama obustave rada.

Nove mjere, čiji se točan tekst još uvijek očekuje, a primjenjuju se od subote 28. studenog do 21. prosinca zasigurno su zatekle sve koji su se pripremali za početak adventskih aktivnosti, naročito u trenutku kada se samo očekivao početak Adventa u mnogim gradovima. Oni koji su u ovoj situaciji na najvećem udaru su ugostitelji kojima je ovaj period posebno bitan, a sada će do Božića biti zatvoreni.

Grad Crikvenica je u skladu s epidemiološkim mjerama ovog Adventa planirao nešto posve drugačije – posebnim uređenjem grada, ugostiteljskom ponudom na otvorenom i klizalištem, bez dodatnih sadržaja kao što su razne radionice, predstave i koncerti dočarati blagdanski ugođaj, no to nažalost ipak neće biti moguće.

S obzirom da je priprema Adventa opsežan posao koji mora krenuti podosta prije nego li se sama manifestacija počne odvijati, Grad Crikvenica je proveo nabavu za klizalište i šator te natječaj za kućice koje su već sutra trebale početi raditi. Trenutak donošenja mjere Grad Crikvenicu je iznenadio, no kako bi zaštitio zdravlje sugrađana, svakako će poštovati sve mjere nacionalnog stožera. Stoga je danas odlučeno da će se odustati od klizališta i taj novac koji je planiran za klizalište i sve ostale sadržaje preusmjeriti prema poduzetnicima kojima zabranjen rad jer je njima u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Njihova egzistencija je zasigurno ugrožena ovim mjerama, a s obzirom da na području grada Crikvenice djeluje veliki broj ugostitelja, smatramo da im moramo pomoći i olakšati ovu situaciju.

Bez obzira na to što Crikvenica neće imati klizalište i ponudu na adventskim kućicama, ovog vikenda upalit će bogatu rasvjetu i sve ukrase kojima su nastojali duh Božića unijeti u naš grad.

U ovom trenutku prije svega treba misliti na sugrađane i njihovo zdravlje te im pomoći, a time se vodilo u Gradu Crikvenici kada se donosila netom navedena odluka. Ukoliko se situacija do 21. prosinca, do kada su za sada mjere propisane, popravi, ugostiteljske kućice će se otvoriti, no preostaje samo čekati. Nadamo se da će ova odluka naići na razumijevanje i da će građani i gosti šetnjom kroz Crikvenicu doživjeti dašak blagdanskog ugođaja, do nekih sretnijih vremena.

Komentari