Graceland Elvisa Presleyja vandaliziran grafitima Black Lives Matter

18

Vandali su grafitima 1. rujna ispisali Black Lives Matter po cijelom imanju Elvisa Presleyja u Gracelandu, prisiljavajući muzejske djelatnike da satima ribaju zidove. Mještani Gracelanda su šokirani. Grafiti “Black Lives Matter” i “Defund the Police” bili su posvuda po imanju Elvisa Presleyja. Bio je to šokantan prizor. Ljudi nisu mogli vjerovati da je netko u stanju učiniti nešto slično.

Parole protesta pokrivale su to područje crnom i narančastom. Neki od znakova glase “Abolish ICE i” Fuck Trump”. To je pogrešno na toliko načina. Zašto bi netko uništio tako lijepo mjesto? Vandali su poprskali grafitima mnoge poklone Elvisu Presleyu. Svako od ovih priznanja obožavatelji su tijekom godina ispisivali rukom“Upravo smo se vozili do jutros i pogledali smo”, rekla je Alice Self za WMC5. “Jednostavno nismo mogli vjerovati. Jednostavno smo bili zapanjeni.”

Polubrat Elvisa Presleya, Bill Stanley, bio je šokiran. Rekao je, „Ovo je potpuno nepozvano. Jedan od najtužnijih dana u mom životu. Mislim, osim dana kad je Elvis preminuo, ovo je ovdje odmah do njega.”

Radnici su koristili opremu za pranje motora za čišćenje područja. Presley je imao svoj prvi plaćeni koncert 30. srpnja 1954. u Overton Parku. Koncert je organiziran u amfiteatru na otvorenom. Presley je živio u Gracelandu dva desetljeća. Umro je 16. kolovoza 1977. u dobi od 42 godine. Vlasti su imanje učinile dostupnim javnosti 1982. Preko 500 000 posjetitelja dolazi kako bi odali počast legendi Elvisu Presleyu.

Izvor: Healthy Food House

Komentari