Google neutralizirao svoj cijeli povijesni ugljični otisak od vremena osnutka!

24

 Google je postao službeno prva velika svjetska kompanija koja je potpuno uspjela poništiti svoj povijesni ugljični otisak!

Od osnivanja, Google je funkcionirao po principima održivog razvoja, a među prvim kompanijama u svijetu je, i to već 2007. godine, postao ugljično neutralan. Deset godina nakon, komapnija je objavila i kako se njihova aktivnost u cijelom svijetu napaja iz obnovljivih izvora energije ili su oni nadoknađeni iz drugih izvora, a hvale se i time da održavaju “najzeleniji” sustav računalstva u oblaku na svijetu.

U svojem trećem desetljeću klimatski prijateljskih napora, kompanija je ovoga tjedna postigla i novi cilj. I službeno su postali ugljično neutralni, poništavajući svoj ukupni povijesni ugljični otisak od osnutka. To su postigli kupovinom kvalitetnih ugljičnih “offseta”, tj. ulaganjem u ekološki neutralne obnovljive izvore energije. Oni su kupljeni u dovoljnoj mjeri da kompenziraju sav CO2 koji je Google u povijesti generirao, a koji je kasnije završio u Zemljinoj atmosferi.

Borba protiv klimatskih promjena

Kako ne bi stali na tome, Google je najavio i da će baš oni biti prva velika kompanija u svijetu koja će raditi na 100% obnovljivim izvorima energije, bez emisije ugljičnog dioksida, do 2030. godine!

Njihovi napori u ekološkoj sferi pomoći će da čak 500 gradova diljem svijeta smanji svoj ugljični otisak, a i otvorit će preko 20 tisuća novih radnih mjesta povezanih s čistom energijom u cijelom svijetu do 2025. godine. Ma svaka čast!

Komentari