Google karte, Gmail i YouTube bit će blokirani na MILIJUNIMA mobitela u roku od nekoliko dana!

290

Google dijeli samo nekoliko dana od blokiranja pristupa nekim od najpopularnijih usluga na starijim pametnim telefonima. Divovski pretraživač potvrdio je da će nekolicina Android uređaja izgubiti pristup Google kartama, YouTubeu, Gmailu od 27. rujna.

Osim ako korisnici ne ažuriraju svoje telefone ili brzo ne kupe novi mobitel, milijuni ljudi širom svijeta bit će isključeni iz softvera. Google je u kratkom postu na svojoj web stranici objavio rok. Tehnički titan rekao je da planira blokirati korisnike da se prijave svojim Google računom na uređajima koji koriste Android 2.3. Starija verzija Googleovog operativnog sustava pokrenuta je u prosincu 2010.

Google je rekao da povlači podršku za platformu “kao dio stalnih napora da zaštitimo svoje korisnike“. Kalifornijski div za pretraživanje redovito prekida podršku za stare verzije Android softvera jer objavljuje nove. To je zato što su starije verzije operativnih sustava daleko ranjivije na greške i hakere.

Najnovija verzija Androida je Android 11, pa 2.3 zaostaje za softverom koji se danas koristi na većini Android pametnih telefona. U veljači 2017. Google je obustavio beskontaktno plaćanje Google Paya na radu na telefonima s Androidom 2.3. Kasnije ovog mjeseca svatko tko koristi uređaj sa softverom otkrit će da se ne može prijaviti na svoj Google račun. Korisnicima će se konstantno javljati pogreška korisničkog imena i zaporke, čak i ako su unijeli ispravne vjerodajnice.

Pokušaj dodavanja Google kalendara ili Gmail računa u izbornik postavki uređaja rezultirat će istom pogreškom.

Druge popularne Googleove aplikacije također će prestati raditi, uključujući YouTube, Trgovinu Google Play, Google karte, Gmail, Google kalendar i druge. Da biste nastavili koristiti ove aplikacije, morate nadograditi svoj pametni telefon na Android 3.0. To možete učiniti tako da odete do postavke uređaja i dodirnete Sustav> Napredno> Ažuriranje sustava.

Međutim, budući da svi uređaji s Androidom 2.3 ne mogu prijeći na sljedeću verziju, neki će korisnici zauvijek biti zaključani.

Pametni telefoni koji ostaju zaglavljeni s Androidom 2.3 uključuju Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Vatra i Motorola XT532.

Ako ne možete nadograditi svoj uređaj, uvijek možete zaobići problem prijavom na usluge poput YouTubea putem preglednika.

Izvor: The Sun

L.B.

Komentari