Google detektirao uzrok pada aplikacija i servisa

31

Korisnici Googleovih usluga u nedjelju su primijetili poteškoće u radu aplikacija. Google je grešku otklonio nakon 4 sata, a sada se zna i što je uzrokovalo pad.

Najprije se sumnjalo da je riječ o hakerskom napadu, no Google je opovrgnuo tvrdnje medija. YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord, Snapchat i Vimeo aplikacije su kojima je bio otežan pristup jer sve koriste Google Cloud u pozadini, a upravo se u toj platformi javila greška.

Za uzrok greške Google krivi zakrčenost na mreži, posebice u Americi te se ispričava zbog nastalih poteškoća. “Nastojat ćemo poboljšati naše sustave kako bismo bili sigurni da se to neće ponoviti. Iskreno se ispričavamo onima na koje su utjecali naši problemi.” – rekao je Googleov glasnogovornik za The Verge.

Upravljačka ploča G Suite pokazivala je greške u sustavima svih aplikacija, a posebice Youtubea, koji je bio nedostupan u najvećem broju zemalja. Probleme su osjetili i korisnici u Hrvatskoj te u Europi, posebice u korištenju YouTubea te Gmaila.

Problemi s YouTubeom već su zamijećeni početkom ove godine te u listopadu prošle godine, kada je usluga bila pala na sat i pol dok greška nije bila otklonjena.

Komentari