Fotograf Damir Hoyka izradio je portrete životinja nadahnute pop artom!

Poruka izložbe i cijelog projekta: Životinjama nije dovoljno divljenje, nužna im je zaštita!

93

Fotografije za novu izložbu Damira Hoyke, koja je u četvrtak 24. siječnja otvorena u muzeju Mimara u Zagrebu, otisnute su na Epsonovim pisačima velikog formata.

Izložba umjetničkih fotografija „Pop zoo“ nastala je u sklopu projekta Zagrebačkog zoološkog vrta kojim se javnost želi potaknuti na povećanu zaštitu ugroženih životinjskih vrsta čiji predstavnici obitavaju i u zagrebačkom Maksimirskom parku.

Fotografije Damira Hoyke otisnula je partnerska tvrtka PAKO na pisaču SureColor SC-S80610. Jedanaest eksponata, u dimenzijama 200 x 130 cm, izloženo je u muzeju Mimara.

Tvrtka Epson kao proizvođač vrhunskih foto pisača i foto labova u inkjet tehnologiji tradicionalno podržava fotografsku zajednicu u Hrvatskoj. Epson s Damirom Hoykom surađuje već više godina, a isti je slučaj i s tradicionalnom godišnjom međunarodnom manifestacijom Photo Days u Rovinju te s nizom drugih projekata i pojedinih fotografa.

Povodom izložbe umjetničkih fotografija „Pop zoo“ Epson je, u suradnji s partnerskim tvrtkama DIT i ZINAM, otisnuo posebnu seriju pamučnih majica. Pisač Epson SureColor SC-F2100jedinstven je po tome što može ispisivati izravno na tekstilne predmete poput pamučnih majica ili platnenih torbi, i to u inkjet tehnologiji.

Razvoj ekološki prihvatljivih tehnologija

Tvrtka Epson kreira inovativne proizvode koji su pouzdani, mogu se reciklirati i štede energiju. Smanjenje negativnog utjecaja proizvoda na okoliš odnosi se na sve faze njihova vijeka trajanja.

Epson je još 2008. godine zasnovao svoju Viziju o okolišu 2050. u okviru koje je zacrtano kako će do te godine za 90 posto smanjiti emisije ugljikovog dioksida u čitavom životnom vijeku proizvoda, uključujući proizvodnju, prijevoz, uporabu i reciklažu.

Komentari