Filmski kritičari odlučili. Ovo je najbolji film 2020-e godine!

75

Američka nacionalna udruga filmskih kritičara dramu Nomadland redateljice Chloe Zhao proglasila je najboljim filmom 2020. godine!

Nomadland je po izboru NSFC-a osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Chloe Zhao, te za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand.

 

RADNJA

63-godišnja McDormand glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008. godine, potom spakira stvari u automobil i odlučuje živjeti nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog i emocionalnog sloma.

OSTALE NAGRADE

Nagrada za najboljeg glumca po mišljenju Udruge pripala je Britancu Delroyu Lindu (68), koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spikea Leeja Da 5 Bloods.

Bugarska glumica Maria Bakalova (24) osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma Borat Sache Barona Cohena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Paulu Raciju za ulogu u drami Sound of Metal.

Dokumentarni film Collective Rumunja Alexandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnome klubu u Bukureštu, pri čemu su smrtno stradali deseci ljudi, Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je najboljim stranim filmom u 2020.

Komentari