Elon Musk izgradio svemirski brod s kojim planira osvojiti Mars

67

Elon Musk svjetski je poznati poduzetnik i izumitelj, koji nas redovito iznenađuje svojom genijalnošću. Na svom Twitter profilu ovaj put je objavio sliku svemirskog broda kojim će njegova kompanija SpaceX osvojiti našu galaksiju, ali i šire.

Letjelica je nastala kao Muskova želja da pošalje čovjeka na Mars i naravno da se potrudi da to bude prije svjetske velesile. Najprije je nosila naziv Big Fucking Rocket, odnosno Big Falcon Rocket, a kako se ona sve više razvijala prekršetna je u naziv Stainless Steel Starship ili na hrvatskom Zvjezdani brod od nehrđajućeg čelika.

Prezentacija novinarima i uzvanicima bit će u ožujku ili travnju 2019. godine. Prvi let prema Marsu prema izračunu uslijedit će bez ljudske posade 2022.  dok će prva misija s čovjekom na palubi biti 2024. Putovanja na Mars koštati oko 200.000 dolara ili 1,3 milijuna kuna po svakom putniku pojedinačno.

Planiraju se i turistička putovanja u Zemljinoj orbiti i putovanja na Zemlji, a Musk tvrdi kako će putnici na Starshipu svladavati bilo koju udaljenost na našem planetu za manje od sat vremena.

Komentari