Eiffelov toranj evakuiran zbog prijavljene prijetnje bombom

  22

  Eiffelov toranj evakuiran je zbog prijavljene prijetnje bombom. Veliko područje oko orijentira Pariza zagradila je policija, a ljude se poziva da se klone tog područja. Francuski mediji izvijestili su da je policija oko 12 sati po lokalnom vremenu anonimno dobila dojavu da je u toranj postavljena bomba.

  Policijska istraga sada je u toku u sedmom okrugu, gdje se nalazi toranj, izvijestila je lokalna publikacija Actu. Francuski novinar Amaury Bucco tweetao je: “Opseg oko Eiffelovog tornja je ograđen, policijska operacija u tijeku”, pozivajući se na policijski izvor. “Čovjek prijeti da će sve dignuti u zrak.

  Ovo nije prvi put da se kultna turistička atrakcija suočava s prijetnjama terorizma. U svibnju 2018. posjetitelji tornja evakuirani su zbog prijetnje bombom za koju je policija kasnije utvrdila da je lažna. U srpnju 2017. u tornju je ostao sumnjiv paket, za koji je kasnije utvrđeno da nije opasan. Toranj je također dva puta evakuiran u rujnu 2010. godine zbog prijetnji bombom za koju se na kraju ispostavilo da je lažna.

  Eiffelov toranj je pretražen i danas te nije pronađen eksploziv, a posjetitelji mogu nastaviti posjećivati pariški spomenik, istakla je glasnogovornica policije.

  Izvor: Standard

  Komentari