Dvije osobe spašene iz nevremena na moru kod Senja

22

Prava drama odvijala se jučer na moru kod Senja. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji u Senjskom akvatoriju, prema dvojcu na gumenjaku, koje su jaki udari bure nosili prema otvorenome moru.

Jučer, 12. rujna u 12.48 sati, MRCC Rijeka zaprima poziv očevidca, koji je za vožnje pokraj kampa, između Klenovice i Senja, uočio dvije osobe u gumenjaku, koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave.

Spasilačka brodica iz sastava LK Senj u 13.45 sati uočila je gumenjak sa dvije osobe, potom su ih presreli, ukrcali na spasilačku brodicu i neozlijeđene prevezli u Senj.
Od dvojice spašenih, 56-godišnjeg hrvatskog državljanina i  53-godišnjeg njemačkog državljanina, uzete su izjave, a potom su vraćeni u kamp, gdje borave turistički.

Tijekom trajanja akcije, uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice vidljivost bila izrazito smanjena.

Komentari