Dolazi pogoršanje vremena – Očekuju nas grmljavinski pljuskovi uz obilnu kišu

    44

    Današnji dan obilježit će pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabe kiše, naročito na sjeveru Istre u poslijepodnevnim i večernjim satima. Puhat će slab do umjeren, u gorju povremeno jak jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 21 °C.

    U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a lokalno može biti i grmljavinskih pljuskova uz obilne oborine, naročito na riječkom području. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, sredinom dana na moru zapadne Istre prolazno sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 12 do 16 °C, dnevne vrijednosti između 17 i 20 °C. DHMZ je izdao upozorenja za kišu za riječku regiju (30-50 mm), a kišu (25-50 mm) i vjetar (jugozapadnjak, udari preko 65 km/h) za gospićku regiju.

    U noći pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu. Ujutro tijekom nedjelje će se vrijeme postupno smiriti uz dulja sunčana razdoblja, no i dalje može biti izoliranih pljuskova. Puhat će većinom slab vjetar primjenjivog smjera, ujutro bura, poslijepodne jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 9 do 12 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 20 °C, prenosi IstraMet.

    Komentari