Dođite i uredite Park lovora na Kantridi!

23
Na temelju projekta Planinarskog društva Kamenjak potpisan je ugovor s Rijeka 2020. te će se u okviru EPK urediti novi gradski park na Kantridi. Na priloženom izvatku iz urbanističkog plana “Z1” je park, “T1” je Dječja bolnica, “D2” je Dom umirovljenika a “Š2” je  Poučna planinarska staza Šuma Striborova s kojom će park činiti fizičku i programsku cjelinu. Park lovora je s površinom oko 30.000 m2 približno iste veličine kao park na Mlaki.
Svi pripremni dogovori i radovi su odrađeni pa je na redu prva veća radna akcija – ove nedjelje, 27.9. od 10 do 14 sati.
Pozvani su svi građani da pomognu urediti novi gradski park. U nedjelju treba iz parka izvući krupni i sitni otpad, za što je pripremljeno dovoljno vreća i radnih rukavica. Preporuča se ponijeti gojzerice i staru robu (duge hlače, dugi rukavi). 
U nedjelju također započinje uređenje glavnih staza u parku –  dobro došli su svi koji imaju motornu pilu. Za njih će biti posla i u jednoj maloj vrtači koja  postaje dječje igralište s pozornicom za predstave i koncerte. Dio volonterske ekipe obnovit će prilaz parku za invalidska i dječja kolica.
Aute je moguće parkirati kod Doma umirovljenika – na kraju parkirališta, u neposrednoj blizini parka.

Komentari