Dobra priča za Rijeku i Hrvatsku! Vlada potpisala 30 milijuna kuna za financiranje projekta EPK u 2019.

22

Predsjednik Andrej Plenković s članovima Vlade danas boravi u Rijeci gdje predsjeda sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru. Uoči toga sastanka premijer Plenković  i pola Vlade susreli su se riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a glavna je tema bila Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020, projekt koji hrvatska Vlada snažno podupire.

Tom je prilikom riječki gradonačelnik potpisao ugovore s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i ministrom turizma Garijem Cappellijem kojima je osigurano nešto manje od 30 milijuna kuna iz državnog proračuna za financiranje projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020 u sljedećoj godini.

Veseli me što smo potpisali ugovore koji jamče nastavak financiranja Europske prijestolnice kulture“, kazao je Obersnel naglasivši kako je Vlada sve svoje obveze ispunila, financijski je pomogla i dala logističku potporu.

Na ovaj su način stvoreni uvjeti da sljedeće godine imamo normalnu pripremu projekta koji nije samo riječki, već je hrvatski“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Projekt Europske prijestolnice kulture izuzetno složen jer povezuje niz segmenata, kulturu, turizam i lokalni razvoj, kazala je ministrica Obuljen Koržinek dodavši kako je ovaj projekt jedinstvena prilika za promociju Rijeke i Hrvatske, upravo u godini hrvatskog predsjedanja Europskom unijom i Rijeka je Europska prijestolnica kulture.

O značaju projekta EPK govorio je i ministar turizma Cappell. Bit će to dobra priča za Rijeku i za Hrvatsku, rekao je ministar turizma zaključivši kako će kultura biti dodatan poticaj da što više ljudi dođe u Rijeku i Hrvatsku.

 

Komentari